Prioriteringsbeleid: AP bepaalt voor u wat wel/geen impact op uw leven heeft

In een recente afwijzing van een verzoek tot bemiddeling kwam het ‘prioriteringsbeleid’ van de Autoriteit Persoonsgegevens naar voren. In voorkomende gevallen bepaalt de AP dat zoekresultaten waarover bij hen een verzoekschrift is neergelegd ‘minder impact hebben op de betrokkene’ en daarom ‘in mindere mate in aanmerking komen voor bemiddeling’. Weinig verzoeken, toch prioriteringsbeleid Hoewel de […]

Read More →
Google & Autoriteit Persoonsgegevens blijven veroordeelde vergeetrecht weigeren

Ondanks uitspraken van de Hoge Raad en het Gerechtshof die zeer strenge eisen stellen aan het verwerken van strafrechtelijke persoonsgegevens, blijven Google en AP consequent alle vergeetrecht-verzoeken van veroordeelde weigeren. Extra streng vergeetrecht voor bijzondere persoonsgegevens Door uitspraken van Hoge Raad en Hof was de hoop dat Google en de AP zorgvuldiger met deze verzoeken […]

Read More →
Lange Doorlooptijden Google & AP
Verwerkingstijden Autoriteit Persoonsgegevens lopen flink op

De doorlooptijden van recente verzoeken tot bemiddeling lopen inmiddels op tot meer dan 2 maanden. Doorlooptijden Google Ook de doorlooptijden bij Google zijn nog steeds erg wisselend en lijken sterk samen te hangen met de inhoud van het verzoek. Simpele verzoeken, waar geen bewijsvoering wordt meegestuurd worden over het algemeen binnen enkele weken beantwoord. Bij gecompliceerdere […]

Read More →
Autoriteit Persoonsgegevens: “geen bijzondere behandeling bij strafrechtelijke persoonsgegevens”

De Autoriteit Persoonsgegevens geeft middels haar publieksvoorlichter aan dat zij verzoeken met betrekking tot de blokkering van berichten met strafrechtelijke persoonsgegevens momenteel nog niet anders behandeld dan andere verzoeken. Dus geen bijzondere behandeling voor bijzondere persoonsgegevens. Lopende zaken “Juist omdat er uitspraken zijn geweest die enigszins tegen elkaar ingaan bij de vraag of we deze […]

Read More →
Autoriteit Persoonsgegevens corrigeert Google; wél vergeetrecht voor vermeend geheim agent

Na een eerdere afwijzing door Google heeft de Autoriteit Persoonsgegevens Google gevraagd de gewraakte berichten alsnog te blokkeren in de zoekresultaten. Achtergrond Enige tijd geleden werd op verschillende blogs, fora en sociale media een bericht verspreid dat de persoon in kwestie een geheim agent zou zijn. Deze persoon bestreed ten zeerste de aantijgingen maar zag, […]

Read More →